Huissprokkels november

Huissprokkels november.
Deze maand is de herdenkingsmaand. Een maand waar we, vooral rond de periode van Allerheiligen en Allerzielen, de overledenen eren, herinneringen ophalen en met heimwee terugdenken aan de gedeelde tijd.

Op 11 november, Wapenstilstand, herdenken we de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en denken we eveneens aan alle onschuldige slachtoffers van welke oorlog waar ook ter wereld. Stilletjes hopen we met z’n allen op een vredevolle en begripvolle maatschappij. Toegegeven, er is nog veel werk aan de winkel, maar we mogen trots zijn op de stappen die we voorwaarts hebben gezet en dankbaar zijn voor wat we hier ontvangen. Het is niet zo vanzelfsprekend.

November is dus niet meteen de maand waar je super vrolijk van wordt. Misschien is het wel de meest sombere maand van het jaar. We keerden nog niet zo lang geleden terug naar de wintertijd, de dagen zijn nu meestal donker en druilerig. Daar word je niet blij van, maar het is vooral ook een maand van ingetogenheid en bezinning.

Gelukkig liggen er ook nog heel veel fijne dagen in het verschiet. Van 18 tot 24 november is het immers de week van de senioren. We voorzien wat extra’s op de kalender. Ga dus zeker eens een kijkje nemen.

Deze maand kondigt de rijkelijk gevulde decembermaand aan. We warmen ons stilletjes aan op voor de komende feestdagen. Maar eerst genieten we van alles wat deze maand nog te bieden heeft.

 

Zin om meer te lezen over het leven in Keyhof? Druk snel op deze link: november