ZO Keyhof

De feestelijke opening had plaats op vrijdag 21 februari 2020. Na de rondleiding nam Prof. em. Manu Keirse, voorzitter Woonzorgnet-Dijleland vzw, het woord voor de officiële inhuldiging. Gevolgd door dhr. Danny Vangoidtsenhoven, burgemeester van de gemeente Huldenberg, daarna was het woord aan Gilbert en Lisette, de eerste bewoners van Assistentiewoningen Keyhof. Om hen, de bewoners van deze prachtige nieuwbouw, draait het tenslotte allemaal. Ze brachten voor de aanwezigen hun persoonlijke verhaal en hun motivatie om hier te komen wonen.

Zekerheid van een ruimer woonzorgaanbod

Zolang mogelijk thuis wonen en oud worden, dat wil iedereen, ook wij. Maar na 65 jaar gelukkig in ons huis in St. Joris Weert te wonen, groeide bij ons stilaan het besef dat het allemaal wat veel werd. Het onderhoud van het huis, de grote tuin … De onzekerheden over als er ons in de toekomst iets zou overkomen, maakten ons vaak ongerust.

Het klinkt misschien vreemd, maar voor ons betekende ‘zo lang mogelijk thuis wonen’ dat we op zoek gingen naar een nieuwe thuis. Een nieuwe thuis met minder bezorgdheden en met meer zekerheden over de toekomst, met meer comfort. Een nieuwe thuis waar we, ons leven verderzetten en ‘als God het belieft’ zo lang mogelijk zullen kunnen wonen.

En dan kwam op die ene dag onze zoon langs met het nieuws dat er 30 assistentiewoningen op het domein van Keyhof in Huldenberg werden gebouwd. In alle eerlijkheid: we hebben niet lang getwijfeld. De groene omgeving, het wooncomfort, de garantie op goede zorg vanuit het woonzorgcentrum Keyhof voor als het minder goed zou gaan en de doorschuifmogelijkheden binnen het ruimere woonzorgaanbod van Woonzorgnet-Dijleland gaven de doorslag. Eens de beslissing genomen, kon de bouw niet snel genoeg gaan. Wekelijks kwamen we kijken en stelden we telkens vast dat het allemaal goed vooruit ging en dat de mannen van Van Roey hun best deden om alles tijdig klaar te hebben zodat we op 3 januari 2020 konden verhuizen.

Geen evidente, maar een weloverwogen keuze

Jullie kunnen het zelf zien: ‘we zijn gelukkig hier in Assistentiewoningen Keyhof’. De verhuis en de aanpassing aan de nieuwe omgeving … het is op onze leeftijd, en die verklappen we vandaag niet, geen evidentie. Toch zijn we ontzettend tevreden met onze beslissing en onze nieuwe thuis.

We zouden het absoluut fantastisch vinden om jullie allemaal met een tasje koffie en wat lekkers in ons appartement te ontvangen, maar dat kan uiteraard niet. We vertrouwen jullie echter graag toe dat onze nieuwe woonst, met onze eigen nieuwe inrichting echt gezellig is, een prachtig uitzicht en alle comfort heeft dat we nodig hebben.

Zorgeloos en actief leven

We beseffen als geen ander dat actief zijn, blijven doen en ontdekken, ons jong houdt en we blijven daarom genieten van onze oude gewoontes en uitstappen: de wekelijkse bowling met de vrienden, de turnlessen met de vriendinnen in Leuven. We nemen net zoals voordien dagelijks om 11 uur onze aperitief en eten op dinsdag net zoals voordien frietjes, en bezoeken op woensdag de markt in Huldenberg. We maken gebruik van de aanwezige diensten in Keyhof zoals de kapper en de pedicure. De rust die we hier ervaren laat ons genieten van het leven. En alhoewel het tot nu toe niet nodig was, de zekerheid dat met één druk op de knop er binnen de kortste keren hulp voor ons is, geeft ons, en ook onze zoon en kleinkinderen, gemoedsrust.

We zijn heel tevreden met onze beslissing en zijn bijzonder trots om als eerste bewoners van Assistentiewoningen Keyhof hier vandaag te mogen staan!