We vragen extra voorzichtigheid

Beste bewoner, familie en collega,

Gezien de stijgende cijfers en de hoge circulatie van het virus, willen we graag extra voorzichtigheid vragen.

De basis hygiënemaatregelen kent iedereen ondertussen en ook verluchten blijft heel belangrijk, o.a. tijdens een bezoek op de kamer.

Indien je symptomen vertoont of een hoog-risico-contact hebt gehad, kan je uiteraard niet op bezoek komen. Je dient dan de algemene richtlijnen rond testing en quarantaine te volgen. Je neemt hiervoor best contact op met je huisarts. Je mag ons bij twijfel ook steeds contacteren.

Chirurgisch mondmasker en extra voorzichtigheid

Aangezien de COVID-besmettingen bij kinderen onder de 12 jaar momenteel erg hoog zijn, vragen we voor hen extra voorzichtigheid bij het bezoek. Zij zijn momenteel het meest vatbaar om Covid over te dragen aangezien ze niet gevaccineerd zijn. We vragen dan ook aan iedereen vanaf 10 jaar om een chirurgisch mondmasker te dragen in Keyhof. Een stoffen mondmasker is niet voldoende.

FFP2 en 3de vaccinatie medewerkers

Om de continuïteit van de zorg te kunnen blijven garanderen creëren we geen hoog-risico-contacten voor medewerkers en vrijwilligers. Zij dragen dan ook sinds zondag FFP2-maskers. Aangezien de bewoners geen mondmasker dragen, kunnen we hierdoor extra testing en quarantaine bij medewerkers en vrijwilligers vermijden.

Vrijdag 26 november krijgen alle medewerkers en vrijwilligers die dit wensen een 3de prik. De bereidwilligheid is groot!

Isolatiemaatregelen en testing

Op dit ogenblik is er geen enkele bewoner in isolatie. 2 medewerkers en een vrijwilliger zijn momenteel thuis na een positieve test. Zij hebben geen hoog-risico-contacten gehad met bewoners of collega’s. We blijven steeds waakzaam en gaan snel over tot testen wanneer iemand symptomen vertoont of een hoog-risico-contact heeft gehad.

Wonen en leven in Keyhof

We streven ernaar om het leven voor de bewoners in Keyhof zo normaal als mogelijk te laten verlopen zonder daarbij onverantwoorde risico’s te nemen. Activiteiten onder bewoners laten we maximaal doorgaan. Activiteiten met externen vallen onder de interfederale richtlijnen en gaan eerder beperkt door. Gezien de pandemische situatie dagelijks wijzigt, vragen we om uw begrip indien sommige activiteiten alsnog geannuleerd of uitgesteld worden.

We hechten veel waarde aan ieders mening. Mogen we jullie dan ook vragen om jullie ervaringen, bedenkingen en suggesties over te maken aan Inge (016/479819 of via inge.degreef@keyhof.be) of Lieve (016/479815 of via ergo@keyhof.be)? Twijfel je, heb je vragen of bezorgdheden, neem dan zeker contact op.

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont,

Campusdirecteur