Versoepelingen vanaf 29 juni

Beste bewoner en familie,

Tijdens het outbreakteam (OBT) van 26 juni werd de huidige afspraken van Keyhof geëvalueerd. We hebben opnieuw elk perspectief meegenomen. Bedankt voor jullie feedback!

1. De huidige “babbelbox” in de cafetaria of op het terras wordt vervangen door kamerbezoek.
– Dagelijks mogelijk van maandag t.e.m. vrijdag van 13u30 tot 16u30. Je kan gedurende deze volledige periode op bezoek blijven.
– Per bezoek maximum 2 bezoekers (inclusief kinderen).
– Maximum 1 kamerbezoek per dag per bewoner.
– Was uitwisselen en pakjes overhandigen kan op de kamer gebeuren.

Richtlijnen kamerbezoek
– Vanaf het ogenblik dat je het gebouw van Keyhof betreedt, draag je een chirurgisch mondneusmasker. Ook tijdens je bezoek op de kamer. Een stoffen/genaaid mondmasker is niet voldoende.
– Aanmelden gebeurt nog steeds via de garagepoort. Via de garage kan je dan naar de woning gaan. Bezoek loopt niet in de gangen rond van het WZC.
– Je blijft gedurende het ganse bezoek op de kamer.
– Wanneer je het bezoek wenst te beëindigen, kan je een medewerker bereiken door op de alarmknop in de kamer in te duwen.
– Telefonisch een afspraak vastleggen kan via Inge 016/479819) of Lieve (016/479815). Zij zijn op weekdagen te bereiken tussen 10u en 12u30 en tussen 13u30 en 16u30. Op zaterdag kan je de permanentie bereiken tussen 13u en 17u.

2. Wandelbezoeken blijven nog steeds mogelijk en zijn te combineren met kamerbezoek.
– Maximum 2 bezoekers per wandeling.
– De bezoekers dragen gedurende de hele wandeling een (chirurgisch) mondneusmasker.
– Tijdens wandelbezoeken is fysiek contact mogelijk en mag je elkaar dus aanraken. Dit kan enkel en alleen als je je handen goed gewassen en ontsmet hebt en uiteraard een mondmasker draagt.
– De wandelingen kunnen plaatsvinden van maandag t.e.m. vrijdag tussen 10u00 en 12u00 en tussen 13u00 en 16u30.

3. Skypegesprekken
– Deze blijven nog steeds mogelijk.

4. Verlaten van Keyhof
– Het verlaten van Keyhof door bewoners kan weer vanaf maandag. We vertrouwen erop dat iedereen hierin zijn verantwoordelijkheid neemt en de nodige maatregelen opvolgt.
– Indien de social distancing niet kan gegarandeerd worden tijdens deze uitstappen, vragen we dat de familie een mondmasker draagt en raden we ook aan dat de bewoner een chirugisch mondmasker draagt. Voor de bewoner kan dit in Keyhof verkregen worden.
– Tijdens een autorit vragen we om de bewoner achteraan te laten plaatsnemen.
– Graag op voorhand contact opnemen met de woning wanneer je je familielid wenst te komen ophalen.

5. Cafetaria
– De cafetaria is op donderdag vanaf 14u30 terug open voor de bewoners, niet voor bezoekers.

6. Vergroten “bubbel”
– Vanaf maandag wordt de bubbel voor de bewoners vergroot naar het volledige woonzorgcentrum.

7. Huisdieren
– Huisdieren zijn weer toegestaan in Keyhof. Het is wel belangrijk dat na elk contact goede handhygiëne wordt toegepast.

Om alles goed en veilig te laten verlopen, herhalen we graag de afspraken:
– Het bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker en de bewoner gedurende 14 dagen voor het bezoekmoment geen symptomen vertoonden van COVID-19 en in de afgelopen 14 dagen niet positief getest werden.
– Een correcte handhygiëne is verplicht. Bezoekers wassen of ontsmetten voor en na het bezoek hun handen. Alcogel zal voorzien worden. Op de kamer kunnen de handen eveneens gewassen en ontsmet worden.
– Een correcte hoest- en nieshygiëne is eveneens noodzakelijk.
– Er wordt verondersteld dat elke bezoeker de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad steeds naleeft.
– Uitzonderingen op de bezoekregeling kunnen steeds besproken worden.

De basisvisie dat de bewoner aangeeft wie er op bezoek kan komen, blijft nog steeds dezelfde.

We starten maandag met de bovenstaande afspraken en we vinden het belangrijk om te blijven evalueren en bij te sturen waar nodig. Je kan je ervaringen, bedenkingen en suggesties overmaken aan Lieve (telefonisch of via ergo@keyhof.be) of Inge (telefonisch of via inge.degreef@keyhof.be).
We vragen nog steeds om bij het betreden van het domein steeds een mondmasker te dragen en natuurlijk nog altijd de social distancing respecteren.

Het naleven van de richtlijnen en de veiligheid van de bewoner en zijn of haar medebewoners is een gedeelde verantwoordelijkheid van de bezoeker en het woonzorgcentrum. We vertrouwen erop dat elke bezoeker hier correct mee omgaat. Alvast bedankt om hier samen mooie momenten van te maken!

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont
Campusdirecteur WZC Keyhof