De Letterboom @ WZC Keyhof - Huldenberg

Samenwerking met basisschool ‘De Letterboom’

Omwille van de geplande nieuwbouw van de school De Letterboom in Sint-Agatha-Rode besliste het gemeentebestuur van Huldenberg om de school op 1 september 2015 voor twee jaar onder te brengen op het domein Keyhof.

Onze grootste uitdaging was om het klooster om te vormen tot een volwaardige school. En dat was niet simpel“, aldus directrice Patricia Vanderwegen. “Om die verhuis leefbaar te houden, hadden we vorige week al alle ouders en hun kinderen uitgenodigd voor een rondleiding. De kinderen weten het wel te waarderen dat alle 9 klasjes nu in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn, terwijl ze vroeger toch over verschillende ruimtes verspreid zaten.

Zo kwam het in de loop van 2016 tot een intensieve samenwerking tussen de basisschool en het woonzorgcentrum: klasgroepen werden gekoppeld aan woningen en leerlingen kwamen regelmatig over de vloer. Jong en oud geraakten erg vertrouwd met elkaar. Er werd veel gelachen, maar ook ernstig gesproken. Bewoners lazen voor, de kinderen boden knutselwerkjes aan en samen deden ze zoveel meer.

Eén van de hoogtepunten was de paasbrunch voorbereid door de kinderen en in de school aangeboden aan de bewoners. Een 20-tal bewoners van het woonzorgcentrum staken op hun beurt het plein over om dit feest te vieren. Als aandenken kregen ze een ingekaderde paashaas met een schattig staartje.

Je hoort er nu wel eens vaker iemand zeggen: “Ha, kijk daar mijn vrienden!