Oproep voor extra voorzichtigheid

Beste bewoner, familie en collega,

Gezien de stijgende cijfers en de toename van uitbraken in woonzorgcentra, zelfs na een 3de vaccinatie, willen we graag extra voorzichtigheid vragen.

De basis hygiënemaatregelen kent iedereen ondertussen en ook verluchten blijft heel belangrijk, o.a. tijdens een bezoek op de kamer.

Indien je symptomen vertoont of een hoog-risico-contact hebt gehad, dien je de algemene richtlijnen rond testing en quarantaine te volgen. Je neemt hiervoor best contact op met je huisarts. Je mag ons bij twijfel ook steeds contacteren.

Aangezien de COVID-besmettingen bij kinderen onder de 12 jaar momenteel erg hoog zijn, vragen we extra aandacht bij het bezoek van kinderen onder de 12 jaar. Zij zijn momenteel het meest vatbaar om Covid over te dragen aangezien ze niet gevaccineerd zijn.

Bezoek

  • Op de kamer of buiten op het domein.
  • Op de kamer maximum 2 bezoekers tegelijkertijd (inclusief kinderen).
  • Bij het betreden van en verplaatsingen binnen Keyhof dienen bezoekers uiteraard een chirurgisch mondmasker te dragen.

Bezoek in de leefruimte

  • Bezoek mag in de leefruimte van de woning, wel met chirurgisch mondmasker en in totaal kunnen er maximum 4 bezoekers tegelijk in de leefruimte aanwezig zijn. We zetten op deze manier meer in op sociale contacten en het wonen en leven.
  • We vragen om hier zoveel als mogelijk de basisrichtlijnen te volgen (afstand houden, handhygiëne,…).
  • Er dient overvloedig verlucht te worden indien de buitentemperatuur dit toelaat.
  • Er zal een CO2-meter aanwezig zijn, hou deze goed in de gaten. Van zodra de waarden boven 900 ppm komen (lichtje kleurt oranje), dient bezoek de leefruimte te verlaten.

Keyhof verlaten

Bewoners kunnen Keyhof verlaten. Zij dienen zich net zoals iedereen aan de nationale richtlijnen te houden.

Bistro Keyhof

Aangezien Bistro Keyhof nu ook toegankelijk is voor externe bezoekers, zijn wij verplicht een Covid-Safe-Ticket te vragen tijdens de openingsuren van de bistro.

Bewoners van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen dienen in Bistro Keyhof geen mondmasker te dragen.

Alle andere bezoekers (vb. familieleden, vrienden, medewerkers en vrijwilligers) dragen in Bistro Keyhof wel een mondmasker. Uiteraard mag dit afgezet worden eens men aan tafel plaatsneemt. We willen extra voorzichtigheid vragen om hier geen onnodige hoog-risico-contacten te creëren.

Covid-Safe-Ticket

Wil je met een bewoner een horeca-zaak of bepaalde evenementen bezoeken, dan heeft de bewoner een Covid-Safe-Ticket nodig.

Dit kan aangevraagd worden door:

Hier kan het ticket digitaal aangevraagd worden en vervolgens afgeprint.

Belangrijk: Je hebt hiervoor de identiteitskaart, de pincode hiervan en een kaartlezer
nodig.

  • te bellen naar 078/78.78.50 (van 9u tot 19u op weekdagen en op zaterdag van 10u tot 18u). Vervolgens wordt het Covid-Safe-Ticket opgestuurd. Hou er rekening mee dat dit 1 à 2 weken kan duren.

We hechten veel waarde aan ieders mening. Mogen we jullie dan ook vragen om jullie ervaringen, bedenkingen en suggesties over te maken aan Inge (016/479819 of via inge.degreef@keyhof.be) of Lieve (016/479815 of via ergo@keyhof.be)?

Voor de meeste bewoners en bezoekers zijn deze afspraken comfortabel, voor anderen kan dit mogelijk onwennig aanvoelen. Het staat iedereen vrij om strikter om te gaan met de maatregelen en bijvoorbeeld toch steeds een mondmasker te dragen. Twijfel je, heb je vragen of bezorgdheden, neem dan gerust contact op.

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont,

Campusdirecteur