Nooit te laat…

Vanuit een revalidatieperspectief is zuster Wieza een tijdje geleden gestart met het knopen van plantenhangers. Deze worden verkocht ten voordele van het tuinproject en kan je komen uitkiezen in het ergo- en kinelokaal. De voorraad handwerk is niet zo groot maar de plantenhangers kunnen op bestelling gemaakt worden. Ze kosten 6 euro.

Vingers willen niet meer mee. Ze kunnen moeilijk iets nemen, oprapen, iets vasthouden; en dat alles van de ene dag op de andere. Het is even schrikken en nadenken. Wat nu gedaan? – Klagen, zuchten, wachten en hopen dat het beter wordt…  

Heb je dat ook al ervaren?

Zr. L. Willebrords: “Ik weet nu dat deze zorgen niet nodig zijn. De kundige handen van Lieve, ergotherapeut, en studente Alix hebben getoond dat vingers terug kunnen herleven. En dat op een speelse wijze: met knikkers, puzzels, kneedbare materie… En dan kwam de vraag van Lieve:  Ken je ‘macramé’? – Het kan ook een goede oefening zijn voor de vingers. – Wel van gehoord. Maar nooit zien doen of zelf gedaan. Maar proberen kan geen kwaad! We zullen zien wat het wordt.”

“Bij de eerste oefening bij Lieve was ik gewonnen voor ‘macramé’. De ene oefening volgde op de andere. En ja, dat wordt zeker een fijne ontspanning. We zijn dus gestart en eenvoudige voorwerpen verschijnen stilaan: plantenhangers, onderleggers. Misschien volgen er nog andere. Ik hoop het!”

Wil je graag een plantenhanger kopen of bestellen, mail naar: lieve.uytterhoeven@keyhof.be