Nieuwe bezoekregeling vanaf 1 maart

Beste familie en bewoner van het woonzorgcentrum (*),

Aangezien we in Keyhof een voldoende hoge vaccinatiegraad halen, zowel bij bewoners als bij medewerkers, kunnen we vanaf maandag 1 maart de bezoekregeling aanpassen. Eindelijk! We zetten er op in om bewoners op een veilige manier zoveel mogelijk contact met hun dierbaren te laten hebben. Per bewoner kunnen er 2 knuffelcontacten op bezoek komen en bijkomend is er eveneens afstandsbezoek mogelijk. We stimuleren dat bezoek zoveel als mogelijk buiten plaatsvindt en er kan genoten worden van het mooie weer.

* Bewoners van de Assistentiewoningen volgen de richtlijnen van het Overlegcomité.

 

Knuffelcontacten (zonder mondmasker, zonder afstand)

 • Voor een periode van 2 weken zijn dit steeds 2 dezelfde Na 2 weken kan er uiteraard gewisseld worden.
 • Op de kamer of buiten op het domein.
 • Maximum 1 bezoeker tegelijkertijd, tenzij de 2 bezoekers op hetzelfde adres wonen.
 • Bij het betreden van en verplaatsingen binnen Keyhof dient iedereen uiteraard een chirurgisch mondmasker te dragen. De beide knuffelcontacten kunnen hun mondmasker afzetten in de kamer van de bewoner.
 • Graag aan Inge of Lieve laten weten wie deze 2 knuffelcontacten zijn.

Afstandsbezoek (met chirurgisch mondmasker en social distance)

Buiten de 2 knuffelcontacten is er ook dagelijks afstandsbezoek mogelijk.

 • Op de kamer of buiten op het domein.
 • Maximum 1 bezoeker tegelijkertijd, tenzij de 2 bezoekers op hetzelfde adres wonen.
 • De bezoeker dient gedurende het hele bezoek het chirurgisch mondmasker aan te houden en de sociale distance te respecteren.

Algemene afspraken

 • Er kunnen dus meerdere bezoekers per dag langskomen, maar in principe 1 per 1 (tenzij wonende op hetzelfde adres, dan kan je maximum per 2 op de kamer komen).
 • De bewoners dienen zelf geen mondmasker meer te dragen
 • Je dient niet meer aan te bellen en kan zelfstandig Keyhof betreden via de garagedeur.
 • Nadat in de garage de handen grondig gewassen en ontsmet zijn, kan je zelfstandig naar de kamer van de bewoner gaan. Zoals steeds vragen we via de garage te gaan, ook om Keyhof terug te verlaten.
 • Bezoek kan plaatsvinden tussen 13u30 en 20u00, dit 7 dagen op 7.
 • Alle bezoeken dienen steeds gereserveerd te worden via “Keyplanner”.
 • Correcte handhygiëne, correcte hoest- en nieshygiëne is noodzakelijk.
 • Verluchten tijdens het bezoek is en blijft belangrijk.
 • Het bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker en de bewoner gedurende 14 dagen voor het bezoekmoment geen symptomen vertoonden van COVID-19, geen hoog-risico contact hebben gehad en in de afgelopen 14 dagen niet positief getest Bijkomend is dit ook niet toegestaan voor bezoekers die uit een rode zone zijn teruggekeerd (gedurende 14 dagen).

 

Keyhof verlaten

Bewoners kunnen Keyhof verlaten. Zij dienen zich net zoals iedereen aan de nationale richtlijnen te houden (max. met 4 personen buiten, mondmasker dragen, indien geen knuffelcontact moet er afstand gehouden worden,…).

 

Versoepelingen in Keyhof

Vanaf maandag beschouwen we voor de interne werking alle bewoners van Keyhof als 1 bubbel. Dit betekent dat bewoners binnen Keyhof geen mondmasker meer moeten dragen, zij elkaar kunnen bezoeken op de woning/kamer, er terug gemeenschappelijke activiteiten worden opgestart,… . Spijtig genoeg zijn de cafetaria en de activiteiten op dit moment nog enkel toegankelijk voor bewoners, niet voor bezoekers.

De medewerkers en bezoekers dienen nog wel steeds een chirurgisch mondmasker te dragen.

We starten maandag met de bovenstaande afspraken. We vinden het belangrijk om dit op korte tijd te evalueren en aan te passen waar nodig. Daarom hechten we veel waarde aan jullie mening. Mogen we jullie dan ook vragen om jullie ervaringen, bedenkingen en suggesties over te maken aan Inge (016/479819 of via inge.degreef@keyhof.be) of Lieve (016/479815 of via ergo@keyhof.be)?

Voor de meeste bewoners en bezoekers zullen deze versoepelingen heel welkom zijn, voor andere bewoners en bezoekers kan dit mogelijk onwennig aanvoelen. Het staat iedereen uiteraard vrij om strikter om te gaan met de maatregelen en bijvoorbeeld toch steeds een mondmasker te dragen. Twijfel je, heb je vragen of bezorgdheden, neem dan gerust contact op.

We vertrouwen erop dat iedere bezoeker zijn of haar verantwoordelijkheid neemt om van deze momenten veilige en gezellige momenten te maken waar iedereen van kan genieten! Samen zal ons dit zeker lukken!

Uiteraard blijven we alles nauwgezet opvolgen. Wanneer er zich wijzigen voordoen in de situatie, houden we jullie hiervan op de hoogte.

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont
campusdirecteur