Keyhofse meezingers treden naar buiten

De Keyhofse meezingers, een koor van de zusters Annonciaden van Huldenberg, organiseerden op 8 mei 2016 een benefietconcert in woonzorgcentrum Keyhof.

Zij musiceren elke maand onder leiding van zuster Irma Wuyts en met pianobegeleiding van zuster Maria Verheyen. Hun repertoire bestaat uit liedjes die al heel lang meegaan en in het geheugen gegrift staan. Vandaar dat het niet vreemd is dat zij geld inzamelden voor de aanmaak van een nieuwe CD door de vereniging Koor en Stem in het kader van ‘ De Stem van ons Geheugen’. Populaire liedjes uit vroegere
tijden, in aangepaste arrangementen en vertolkingen, kunnen aanzetten tot samen zingen van mensen met dementie en hun familie of mantelzorgers.

Het benefietconcert bracht uiteindelijk 1145 euro op en dit was het hoogste bedrag dat werd ingezameld voor dit project. Er volgde dan ook een officiële overhandiging van de cheque aan Koor en Stem op 21 oktober en een vermelding op de website en in de pers.

De Keyhofse meezingers treden nu naar buiten en gaan op tournee. Ze starten in de bevriende woonzorgcentra Dijlehof en De Wingerd in Leuven en waren al te gast bij Ter Meeren in Neerijse.