Keyhof fietst!

Fietsen? Het is de bewoners van Keyhof niet onbekend. Maar al fietsend buiten een tochtje maken, dat was al even geleden! Met die gedachte in ons achterhoofd gingen we aankloppen bij onze buren. Het resultaat? Een heuse fietsweek met 2 speciale fietsen in de hoofdrol!

Van De Wingerd kregen we de duofiets een hele week te leen. Alle nieuwsgierigen kregen de kans om een ritje, kort of lang, mee te pikken. Wind in de haren, af en toe een spatje regen en tintelingen in de benen, het voelt toch goed om vrij door het Huldenbergse heuvellandschap te fietsen. Tijdens de tocht werden dan ook vele herinneringen opgehaald. Hoe was het vroeger om te fietsen en hoever moest er toen gereden worden? De verhalen kwamen spontaan en in geuren en kleuren naar boven!

Wie zelf fietsen minder goed ligt of voor wie het allemaal wat moeilijker gaat, werd op dinsdag letterlijk en figuurlijk warm gemaakt voor een ritje met de riksja. Mits de nodige hittemaatregelen en dankzij de ervaren fietspiloot van Dijlehof konden heel wat bewoners genieten van een gezellige tocht langs velden en wegen. Waar het eerst wat onwennig was, werd gaandeweg plaats gemaakt voor een glimlach. Voor enkele avonturiers had de tocht heus wat langer mogen duren.

Alle trappers en riksja-rijders waren laaiend enthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar! Of misschien binnenkort een eigen Keyhof-fiets?