Huissprokkels september

Welkom september,

De grote vakantie is voorbij, je merkt het aan de bedrijvigheid in Keyhof. Bijna alle collega’s zijn terug van een welverdiende vakantie, het leven gaat weer zijn gewone gangetje, de mailboxen puilen uit van de nieuwe berichten, de werkgroepen gaan opnieuw van start en ook voor de bewoners staat de activiteitenkalender vol met nieuwigheden. Benieuwd wat er allemaal te gebeuren staat? Lees dan zeker tot aan de laatste bladzijde, want daar vind je het overzicht van de maand.

 

Amelie en Caitlin, vrijwilligsters voor een week

Amelie en Caitlin gingen in het zesde leerjaar met de klas voor de eerste keer op bezoek in een rusthuis. Ze babbelden er met de mensen, deden een dansje, … het was voor hen een positieve ervaring. Zo leuk dat ze besloten, als ze 15 zouden zijn, vrijwilligerswerk te gaan doen in een rusthuis. Deze zomer was het zover, ze zochten een rusthuis waar ze welkom waren en zo kwamen ze in Keyhof terecht. Ze maakten een afspraak, bespraken de voorwaarden, tekenden een vrijwilligerscontract, net zoals iedereen die zich als vrijwilliger engageert.
Op 9 juli gingen ze voor het eerst van start. Na week vrijwilligsterwerk  schreven ze het volgende:

Deze zomer was het zover, ik zocht een rusthuis waar ik vrijwilligerswerk kon doen en zo kwam ik bij het Keyhof terecht. Ik deed dit samen met mijn vriendin Caitlin. Inge ving ons elke dag goed op en heeft ons goed op weg geholpen. Het personeel was heel vriendelijk en er was een hele leuke sfeer. De eerste dag hadden we bingo gespeeld, wat ik heel leuk vond om te doen. Ik vond het leuk dat de mensen er zo van konden genieten. De dag waarop de ijskar kwam, was een drukke dag. We brachten de mensen naar de cafetaria en hielpen hen om hun ijsje eten. Ik vond het heel leuk toen we gingen turnen en de mensen leken er ook veel plezier in te hebben. Af en toe ging ik eens met iemand wandelen en deden we een babbeltje, waardoor ik meer te weten kwam over hoe het vroeger was. Het was een hele leuke ervaring en ik ben blij dat ik dit heb mogen doen.
Amelie

Dank u wel om mij de kans te geven om in het Keyhof te mogen werken . Ik vond het een heel leuke ervaring. Er is een fijne sfeer tussen de werknemers en de bewoners. Ik voelde me er snel thuis en zou het zeker nog eens overdoen.
Ook de activiteiten vond ik heel leuk en waren goed aangepast aan de bewoners zodat iedereen ervan kon genieten. Hopelijk vonden jullie het ook fijn en hebben we jullie kunnen helpen.
Caitlin

Ook wij vonden het bijzonder fijn om deze jonge, enthousiaste studenten voor een weekje te gast te hebben. We apprecieerden hun inzet en aanwezigheid. De verwondering en bewondering was groot toen bekend werd dat ze slechts 15 jaar waren en vrijwilligerswerk deden, gewoon omdat ze het leuk vonden.
We wensen hen een fijn studiejaar toe en hopelijk tot later.

Ben je benieuwd en wil je meer lezen? Ga verder via deze link

huissprokkels september