Pila - Project Guatemala 2017

Guatemala

De congregatie van de zusters Annonciaden uit het voormalige klooster op ’t Keyhof zijn al generaties lang actief in Latijns Amerika. In het najaar van 2017 starten we in het woonzorgcentrum Keyhof een solidariteitsactie voor Guatemala.

We bieden bio-koffie van lokale boeren (gemalen/pads) te koop aan voor 5 euro per pakje. Deze zijn te bekomen aan het onthaal van het woonzorgcentrum. De opbrengst gaat integraal naar een project dat door onze collega ter plaatse wordt opgevolgd.

We verkopen sinds maart 2018 ook zelfgebakken hondenkoekjes aan het onthaal, 3 euro voor een zakje.
Ze zijn onweerstaanbaar, zelfs medewerkers eten ze alleen…ze hebben sterke tanden nodig!
De honden zijn er dol op.

koekjes - Guatemala

Uit alle voorstellen die de medewerker ter plaatse deed, koos woonzorgcentrum Keyhof voor het sponsoren van Pila’s. Dat zijn cementen wasbakken met in het midden een waterreservoir. Deze reservoirs zijn belangrijk omdat er in sommige dorpen maar enkele uren per dag water beschikbaar is, het water wordt op dat moment opgevangen in de Pila en nadien gebruikt voor de dagelijkse activiteiten zoals het wassen van kledij, het koken, het poetsen, het baden van jonge kinderen, …

Eén Pila kost ongeveer 80 euro, naar onze norm niet eens zo duur maar voor hen onbetaalbaar. Voor de armste gezinnen ginder betekent dit een concreet en duurzaam project waarmee wij van hieruit voor hen echt een verschil kunnen maken!