Geldende maatregelen tot 20/01

Gisteren testten alle medebewoners van woning 8 negatief. Momenteel verblijven er nog 2 bewoners van woning 8 in druppel-contact-isolatie op de kamer, normaal gezien tot donderdag 20 januari. De medebewoners dienen niet meer in quarantaine op de woning te verblijven.

Momenteel zijn de richtlijnen van Zorg en Gezondheid voor bewoners van woonzorgcentra en assistentiewoningen niet volledig gelijk aan de richtlijnen voor de algemene bevolking. De nodige aandacht en voorzichtigheid is dus vereist.

Bezoekers die een hoog risico-contact hadden

Volgens de richtlijnen van Zorg en Gezondheid mogen bezoekers die een hoog risico-contact gehad hebben gedurende 10 dagen niet op bezoek komen in een woonzorgcentrum.  We rekenen hiervoor op ieders verantwoordelijkheid. Je mag ons bij twijfel ook steeds contacteren.

Bezoek woning 8

Bezoek positief geteste bewoners

Bezoek dient steeds vooraf telefonisch contact op te nemen met de medewerker op de woning zodat hij/zij dit met u kan plannen. Tijdens het volledige bezoek dient u het volledige persoonlijk beschermingsmateriaal te dragen (FFP2-masker, beschermshort, face-shield, handschoenen). Wij voorzien deze materialen en een medewerker zal voor uw bezoek toelichten hoe dit alles veilig aan en uit te doen.

Bezoek overige woningen en negatief geteste bewoners op woning 8

Voor de bewoners van de overige woningen blijft de bestaande bezoekregeling lopen. Gedurende het ganse bezoek dient er door bezoekers vanaf 6 jaar een chirurgisch mondmasker gedragen te worden. Indien mogelijk kan ook de bewoner aan mondmasker dragen.

Beperken van nauwe contacten

Er wordt heel duidelijk gevraagd om je nauwe contacten sterk te beperken en indien het kan elkaar buiten te ontmoeten.

Nauwe contacten tussen bewoners van verschillende woningen vermijden we al geruime tijd.

Gemeenschappelijke activiteiten worden tijdelijk geannuleerd en er wordt extra ingezet op activiteiten op woningniveau. Op maandag 31 januari wordt dit opnieuw bekeken.

Dragen van een mondmasker door bewoners

  • Dragen van een chirurgisch mondmasker door bewoners van het woonzorgcentrum
  • Elke bewoner waarvoor dit mogelijk is, draagt een chirurgisch mondmasker van zodra men de woning verlaat.
  • Indien mogelijk draagt een bewoner ook een mondmasker bij nauwe contacten zoals zorgmomenten, kinébehandelingen,…

 

  • Dragen van een chirurgisch mondmasker door bewoners van de assistentiewoningen
    Bewoners van de assistentiewoningen dragen de hele tijd een chirurgisch mondmasker in het woonzorgcentrum.

Contacten tussen bewoners van de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum

Momenteel zijn er geen nauwe contacten mogelijk tussen de bewoners van de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum. Er worden tijdelijk ook geen gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd. Maandag 31 januari wordt dit opnieuw bekeken.

 

Uiteraard blijven we alles nauwgezet opvolgen. Wanneer er zich wijzigen voordoen in de situatie, houden we jullie hiervan op de hoogte.

Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen.
Dankjewel voor jullie begrip.

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont
Campusdirecteur