Geen gekende COVID-19-besmettingen in Keyhof

Beste bewoner en familie,

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité gisteren bekendmaakte, wensen we jullie nogmaals onze visie mee te geven.

Rondom ons stijgen de coronacijfers exponentieel, ook in Huldenberg. Tot vandaag zijn er geen gekende COVID-19-besmettingen in Keyhof. We blijven natuurlijk heel alert en testen bij elk vermoeden van besmetting.

De manier waarop we in Keyhof het Coronavirus onder controle proberen te houden, is een gedeelde verantwoordelijkheid van medewerkers, bewoners, bezoekers en vrijwilligers. De som van ieders inspanningen bepaalt ons gezamenlijk succes. Dat er een besmetting in Keyhof opduikt, is geen nederlaag. Een uitbraak die we niet meer onder controle zouden krijgen, is dat wel.

Wij vinden het belangrijk jullie als bewoner en familie veilig te stellen en vragen dat ook aan u voor de medebewoners, de medewerkers en hun familie. U kan dit doen door de gekende regels te respecteren t.o.v. medewerkers en medebewoners (goede handhygiëne vooraleer je het woonzorgcentrum en kamer van de bewoner betreedt, dragen van een zuiver chirurgisch mondneusmasker en de gekende anderhalve meter afstand houden). We zijn er eveneens van overtuigd dat iedereen de algemene richtlijnen van de Overheid nauwgezet opvolgt (vb.  slechts 1 nauw contact).

Bezoek

Bezoek is heel belangrijk voor de kwaliteit van leven van de bewoners, we blijven hierop dan ook sterk inzetten. We raden wel ten sterkste aan om een zuiver chirurgisch mondneusmasker te dragen wanneer 1,5 meter afstand niet kan gerespecteerd worden.

Indien dit voor de bewoner of voor uzelf een probleem vormt, spreek dan zeker de woonzorgcoördinator aan zodat hier naar een veilig alternatief gezocht kan worden.

Een bezoek buiten geniet de absolute voorkeur indien dit kwaliteitsvol beleefd wordt door de bewoner en uzelf.

Keyhof verlaten

Het blijft nog steeds mogelijk om met een bewoner het domein te verlaten. Wij vertrouwen op ieders verantwoordelijkheid dat dit op een veilige manier gebeurt.

We verwachten deze week mogelijk nieuwe richtlijnen van het agentschap Zorg en Gezondheid. Indien hierdoor wijzigingen zouden plaatsvinden in de afspraken, communiceren we deze zo spoedig mogelijk.

Bedankt voor jullie steun en vertrouwen!

 

Vriendelijke groet,

Het Outbreakteam