Een grote stap voorwaarts

Vaccinaties

Donderdag 21 januari 2021 hebben we een grote stap voorwaarts gezet naar het post-coronatijdperk. 95% van de bewoners kreeg een eerste dosis van het coronavaccin van BioNtech-Pfizer. Ook 18 medewerkers werden al gevaccineerd. Iedereen die de eerste dosis toegediend kreeg, wordt op donderdag 11 februari een tweede keer gevaccineerd.

De overige medewerkers, de vrijwilligers, de stagiaires, de jobstudenten, de geregistreerde mantelzorgers en de huisartsen kwamen aan bod op zaterdag 23 januari.

Momenteel vertoont niemand bijwerkingen. We volgen dit nauwgezet op.

Ik wil iedereen bedanken voor het vlekkeloze verloop. Dit is een bijzonder mooi moment!

Preventie

Hoe hard iedereen er ook naar uitkijkt, toch kunnen we nog niet normaliseren. Het vaccin biedt maar een beperkte bescherming na 2 weken. Een tweede dosis verhoogt de bescherming, maar deze bedraagt ook geen 100%. Er is nog geen kennis over de overdraagbaarheid van het coronavirus bij personen die gevaccineerd zijn. Daarnaast zijn o.a. de bezoekers en vele Belgen nog niet ingeënt. Wij moeten aandacht blijven hebben voor hun veiligheid. Daarom vragen wij jullie nog steeds de bezoekregels te respecteren.

Belangrijk aandachtspunt bij bezoek

  • Wij willen nogmaals benadrukken dat het belangrijk is dat bij elk bezoek, ook bij het knuffelcontact, een chirurgisch mondneusmasker gedragen wordt door zowel de bezoeker als de bewoner.
  • Bij het vaste afstandscontact dient bijkomend de 1,5 meter afstand gerespecteerd te worden.
  • Verlucht de kamer ook tijdens je bezoek.
  • Doorgedreven handhygiëne blijft heel belangrijk.
  • Bij de minste symptomen kan je spijtig genoeg niet op bezoek komen.
  • Spreek zeker vooraf de woonzorgcoördinator aan indien iets niet haalbaar of duidelijk is.

Verlaten van Keyhof

Gezien de huidige situatie kan een bewoner van Keyhof momenteel niet meer op familiebezoek gaan. Andere uitstappen zijn momenteel ook niet mogelijk.

Dankjewel voor jullie begrip hiervoor.

Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen.

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont
Campusdirecteur