COVID-19 situatie

Beste familie,

Huidige situatie

Op woning 1 en 2 wonen momenteel 8 bewoners met een bevestigde COVID-19 besmetting en 1 bewoner die negatief getest heeft.

1 bewoner verblijft nog in het ziekenhuis, ze maakt het goed en komt spoedig terug naar Keyhof.

De voorbije week zijn er 2 bewoners rustig overleden. We wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Momenteel zijn er eveneens 8 medewerkers met een bevestigde COVID-19-besmetting afwezig en hebben 4 collega’s het werk hervat.

 

Testing

Ten gevolge van een recente positieve testing van een collega, gaan we vandaag over tot een preventieve testing van alle bewoners van woning 3, 4 en 9.

Bijkomend testen we deze namiddag de collega’s die de voorbije dagen op deze woningen gewerkt hebben. Afhankelijk van de testresultaten wordt dan het verdere beleid bepaald.

Dit heeft ook tot gevolg dat woning 3, 4 en 9 sinds vanochtend in quarantaine zijn.

Dit betekent dat alle bewoners op hun woning moeten blijven. Er is momenteel ook tijdelijk geen bezoek mogelijk op deze woningen.

Verder blijven we intensief testen om een mogelijke verdere uitbraak snel te detecteren en te controleren.

De overheid leverde deze week 50 sneltests. Dokter De Vos, CRA, maakt de beslissing wanneer ze ingezet worden en houdt daarbij rekening met de beperkingen van de test en de impact op de bewoners. Ons beleid blijft om alleen te testen bij een klinisch beeld van Corona of bij hoog-risico contact.

 

Maatregelen

De nieuwe richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid bevatten geen fundamentele wijzigingen. Primordiaal is het belang van ventilatie en verluchting. Voldoende ventilatie is een helpt tegen de verspreiding van het coronavirus. Aarzel niet om tijdens een bezoek het raam op kipstand te zetten.

Van zodra wij meer nieuws hebben, brengen we jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte.
Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen.

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont
Campusdirecteur