COVID-19: bezoek en andere afspraken

Gezien de huidige situatie en de versoepelingen in de maatschappij, kunnen we vanaf morgen de bezoekregeling verder versoepelingen. Eindelijk! We blijven inzetten om bewoners op een veilige manier zoveel mogelijk contact met hun dierbaren te laten hebben. Per bewoner kunnen er vanaf donderdag 10 juni afzonderlijk 4 knuffelcontacten op bezoek komen en bijkomend is er eveneens afstandsbezoek mogelijk. We stimuleren dat bezoek zoveel als mogelijk buiten plaatsvindt en er kan genoten worden van het mooie weer. Blijf ook steeds een goede handhygiëne toepassen en binnenruimtes doorgedreven verluchten. Dank!

Knuffelcontacten (zonder mondmasker, zonder afstand)

 • Voor een periode van 2 weken zijn dit steeds 4 dezelfde Na 2 weken kan er uiteraard gewisseld worden.
 • Op de kamer of buiten op het domein.
 • Op de kamer maximum 1 bezoeker tegelijkertijd, tenzij de 2 bezoekers op hetzelfde adres wonen. (inclusief kinderen)
 • Bij het betreden van en verplaatsingen binnen Keyhof dient iedereen uiteraard een chirurgisch mondmasker te dragen. De knuffelcontacten kunnen hun mondmasker afzetten in de kamer van de bewoner.

Afstandsbezoek (met chirurgisch mondmasker en social distance)

Buiten de 4 knuffelcontacten is er ook dagelijks afstandsbezoek mogelijk.

 • Op de kamer of buiten op het domein.
 • Op de kamer maximum 1 bezoeker tegelijkertijd, tenzij de 2 bezoekers op hetzelfde adres wonen. (inclusief kinderen)
 • De bezoeker dient gedurende het hele bezoek het chirurgisch mondmasker aan te houden en de sociale distance te respecteren.
 • Indien zowel de bewoner als de bezoeker gevaccineerd zijn, mag het mondmasker eventueel afgezet worden.

Bezoek in de leefruimte

 • Bezoek mag terug in de leefruimte van de woning, wel met chirurgisch mondmasker en in totaal kunnen er maximum 4 bezoekers tegelijk in de leefruimte aanwezig zijn. We zetten op deze manier nog wat meer in op sociale contacten en het wonen en leven.
 • We vragen om hier zoveel als mogelijk de basisrichtlijnen te volgen (afstand houden, handhygiëne,…).
 • Er dient overvloedig verlucht te worden indien de buitentemperatuur dit toelaat.
 • Er zal een CO2-meter aanwezig zijn. Van zodra de waarden boven 900 ppm komen (lichtje kleurt oranje), dient bezoek de leefruimte te verlaten.

Algemene afspraken

 • Er kunnen dus meerdere bezoekers per dag langskomen, maar binnen in principe 1 per 1 (tenzij wonende op hetzelfde adres, dan kan je maximum per 2 op de kamer komen).
 • De bewoners dienen zelf geen mondmasker te dragen.
 • Je dient niet aan te bellen en kan zelfstandig Keyhof betreden via de garagedeur.
 • Nadat in de garage de handen grondig gewassen en ontsmet zijn, kan je zelfstandig naar de kamer van de bewoner gaan. Zoals steeds vragen we via de garage te gaan, ook om Keyhof terug te verlaten.
 • Er zijn geen bezoekuren We vragen wel om rekening te houden met het ritme van de bewoner, de zorg- en maaltijdmomenten.
 • De bezoeken dienen niet meer gereserveerd te worden via “Keyplanner”, maar via de registratiebladen in de garage.
 • Correcte handhygiëne, correcte hoest- en nieshygiëne is noodzakelijk.
 • Verluchten tijdens het bezoek is en blijft belangrijk.
 • Het bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker en de bewoner gedurende 14 dagen voor het bezoekmoment geen symptomen vertoonden van COVID-19, geen hoog-risico contact hebben gehad en in de afgelopen 14 dagen niet positief getest Bijkomend is dit ook niet toegestaan voor bezoekers die uit een rode of hoog-risico zone zijn teruggekeerd (gedurende 10 dagen).

Keyhof verlaten

Bewoners kunnen Keyhof verlaten. Zij dienen zich net zoals iedereen aan de nationale richtlijnen te houden (max. met 10 personen buiten, mondmasker dragen, indien geen knuffelcontact moet er afstand gehouden worden,…).

Cafetaria

De cafetaria in Keyhof wordt vaak gebruikt door bewoners (turnen, bibliotheek, piano, cafetaria, …). Zij vormen in Keyhof 1 bubbel en dragen hier dus geen mondmasker. Om deze fijne momenten te kunnen vrijwaren en omdat dit in combinatie met de strikte richtlijnen voor cafetariabezoek door bezoekers niet mogelijk is, kiezen we er momenteel voor de cafetaria nog niet toegankelijk te maken voor bezoekers. Uiteraard zou het heel fijn zijn als je als nauw contact zelf een hapje en een drankje meebrengt om hier samen met de bewoner op de kamer of buiten op het terras van te genieten.

Iedereen is meer dan welkom op de buitenterrassen zodat iedereen van de buitenlucht kan profiteren. Voor de cafetaria zal een zone gereserveerd zijn enkel toegankelijk voor bewoners.  Op donderdagnamiddag zorgen vrijwilligers voor bediening op de terrassen, ook voor bezoekers.

We hechten we veel waarde aan ieders mening. Mogen we jullie dan ook vragen om jullie ervaringen, bedenkingen en suggesties over te maken aan Inge (016/479819 of via inge.degreef@keyhof.be) of Lieve (016/479815 of via ergo@keyhof.be)?

Voor de meeste bewoners en bezoekers zijn de huidige afspraken comfortabel, voor andere bewoners en bezoekers kan dit mogelijk onwennig aanvoelen. Het staat iedereen uiteraard vrij om strikter om te gaan met de maatregelen en bijvoorbeeld toch steeds een mondmasker te dragen als knuffelcontact. Twijfel je, heb je vragen of bezorgdheden, neem dan gerust contact op.

We vertrouwen erop dat iedere bezoeker zijn of haar verantwoordelijkheid neemt om van deze momenten veilige en gezellige momenten te maken waar iedereen van kan genieten! Samen zal ons dit zeker lukken!

Uiteraard blijven we alles nauwgezet opvolgen. Wanneer er zich wijzigen voordoen in de situatie, houden we jullie hiervan op de hoogte.

Sarah Dupont
Campusdirecteur