Covid-19: 2de positieve test woning 9

Vandaag testte een 2de bewoner van woning 9 met symptomen positief op Covid.

Er loopt nog steeds een woningquarantaine op woning 9. Concreet betekent dit:

  • dat de bewoners met Covid in druppel-contact-isolatie(DCI) op hun flat verblijven,
  • dat de medebewoners zich vrij kunnen bewegen binnen woning 9,
  • dat iedereen die woning 9 betreedt, een FFP2 moet dragen en
  • dat de bewoners van woning 9 de woning momenteel niet kunnen verlaten (niet naar het kapsalon, de bistro, de kapel, activiteiten,…) en geen contacten mogen hebben met bewoners van andere woningen of de assistentiewoningen.
We zorgen ervoor dat alle bewoners regelmatig op een veilige manier naar buiten kunnen gaan om een frisse neus te halen.

De woningisolatie op woning 9 loopt minstens t.e.m. dinsdag 15 november. Dit afhankelijk van eventueel bijkomende besmettingen en de gezondheidstoestand van de bewoners met Covid. Er zal vooraleer de isolatie gestopt kan worden, steeds contact opgenomen worden met dokter De Vos, CRA.

Verder is er momenteel geen enkele andere woning in quarantaine of een bewoner in DCI.

We blijven heel alert voor mogelijke symptomen bij alle bewoners in Keyhof. Bij de minste symptomen zal er een test worden afgenomen.

Bezoek woning 9

De besmetting op woning 9 en de bijhorende woningisolatie heeft spijtig genoeg ook een impact op de bezoekregeling. Bezoek blijft mogelijk, maar hiervoor dient steeds vooraf telefonisch contact opgenomen te worden met de medewerker op de woning zodat hij/zij dit met de bezoekerkan plannen (woning 9: 016/85.54.23). Tijdens het volledige bezoek dient de bezoeker een mondmaskers te dragen (we raden een FFP2 aan) en tijdens het bezoek bij de bewoner die positief testte, het volledige persoonlijk beschermingsmateriaal met FFP2 (beschermshort,…). Wij voorzien deze materialen en een medewerker zal de bezoeker voor het bezoek toelichten hoe dit alles veilig aan en uit te doen.

Bezoek overige woningen

Voor de bewoners van de overige woningen blijft de bestaande bezoekregeling lopen. Deze bewoners kunnen uiteraardKeyhof verlaten.

FFP2

Gezien deze 2de besmetting en de nauwe contacten die er geweest zijn (HRC), dragen alle medewerkers op Hebron vanaf nu een FFP2. Aan bezoekers en bewoners vragen we niet om een mondmasker te dragen, enkel wanneer ze woning 9 betreden. Het staat iedereen uiteraard vrij om op eigen initiatief een mondmasker te dragen.

Iedereen die een hoog-risicocontact (HRC) gehad heeft, dient gedurende 7 dagen in Keyhof een FFP2 te dragen (dag HRC = dag 0). Dit betreffen alle HRC, zowel professioneel als privé.

Algemene aandachtspunten voor heel Keyhof

  • Verluchten is heel belangrijk! Doe dit op regelmatige basis. De CO2-meters zijn hierbij richtinggevend.
  • Geef zeker veranderingen bij een bewoner persoonlijk door aan een medewerker.

Uiteraard blijven we alles nauwgezet opvolgen. Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen. Dankjewel voor jullie begrip.

Sarah Dupont
Campusdirecteur