Coronatest Hebron

Testing 11/12/2020 Hebron

In totaal werden er 29 medewerkers en 17 bewoners getest.

Er testten 26 collega’s negatief en 3 positief. 15 bewoners testten negatief en 2 bewoners testten asymptomatisch positief. Het betreft een bewoner van woning 3 en een bewoner van woning 4. Hun familie werd reeds persoonlijk op de hoogte gebracht.

Huidige situatie woning 1 en 2

Vanaf vandaag wordt de cohorte op woning 1 en 2 opgeheven. Dit betekent dat het besmettingsgevaar geweken is en dat er vanaf maandag 14/12 terug bezoek mogelijk is. Inge en Monique zullen de familie hierover maandag persoonlijk contacteren.

Huidige situatie woning 3 en 4

Momenteel wonen er 6 negatief geteste bewoners op woning 3 en 1 iemand met COVID.
Op woning 4 wonen 7 bewoners met COVID en 1 bewoner die negatief testte.

Na overleg met de bewoners en hun familie zal, voor het welbevinden en de veiligheid van de bewoners, morgennamiddag een verhuis plaatsvinden. Op deze manier creëren we een volledige cohorte met 8 bewoners met COVID op woning 4 en een cohorte met 7 bewoners die negatief testten op woning 3.

Begin volgende week bekijken we om de bezoekregeling op woning 3 terug op te starten. Indien jullie hierover vragen hebben, aarzel dan zeker niet om Inge hierover te contacteren.

Huidige situatie woning 9

Op woning 9 wordt de quarantaine opgeheven.

Huidige situatie woning 5, 6, 7 & 8

Momenteel zijn hier geen bewoners met symptomen en testte hier niemand positief.
Er zijn dus geen isolatiemaatregelen op Nazaret en de bezoekregeling blijft hier ongewijzigd.

 

Belangrijk aandachtspunt bij bezoek

  • Wij willen nogmaals benadrukken dat het belangrijk is dat bij elk bezoek, ook bij het knuffelcontact, een chirurgisch mondneusmasker gedragen wordt door zowel de bezoeker als de bewoner.
  • Bij het vaste afstandscontact dient bijkomend de 1,5 meter afstand gerespecteerd te worden.
  • Verlucht de kamer ook tijdens je bezoek.
  • Doorgedreven handhygiëne blijft heel belangrijk.
  • Bij de minste symptomen kan je spijtig genoeg niet op bezoek komen.
  • Spreek zeker vooraf de woonzorgcoördinator aan indien iets niet haalbaar of duidelijk is.

 

Verlaten van Keyhof

Gezien de huidige situatie kan een bewoner van Keyhof momenteel niet meer op familiebezoek gaan. Andere uitstappen zijn momenteel ook niet mogelijk. Dankjewel voor jullie begrip hiervoor.

Collega’s

Momenteel zijn er 9 medewerkers afwezig met een bevestigde COVID-19-besmetting afwezig.

Het is bewonderenswaardig om te zien hoe alle collega’s met de huidige situatie omgaan. Het zijn stuk voor stuk sterke mensen, echte doorzetters, met het hart op de juiste plaats. Hun flexibiliteit en betrokkenheid is ongezien. Ik ben echt trots op wat er elke dag opnieuw verwezenlijk wordt. Ook in deze periode blijven we de visie van Keyhof met kwaliteit van leven, wonen en zorg bovenaan zetten.

Ik wil ook ieder van jullie bedanken voor het vertrouwen dat jullie elke dag in de medewerkers stellen en de verantwoordelijkheid die iedereen neemt om de bezoeken zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bedankt ook voor de ondersteunende berichten die we mogen ontvangen. Samen komen we deze moeilijkere periode door!

Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen.

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont
campusdirecteur