Bistro Keyhof: aanpassing aanbod en openingsuren

Het afgelopen jaar slaagden medewerkers en vrijwilligers erin om van Bistro Keyhof een gezellige ontmoetingsplek te maken. Ondanks hun enorme inspanningen is het mede door de maatschappelijke context van vandaag financieel onhoudbaar geworden om de bistro met het huidige aanbod en openingsuren te blijven uitbaten.

Vanaf 1/1/2023 worden het aanbod en de openingsuren van Bistro Keyhof grondig aangepast. De bistro zal vanaf dan open zijn vanaf dinsdag t.e.m. vrijdag telkens van 13u30 tot 17u00. Dit betekent dat er geen middagmalen meer worden aangeboden en dat de bistro in het weekend niet open is.

De maatregel geldt tot we meer vrijwilligers vinden. Voor ruimere openingstijden van Bistro Keyhof moeten we immers kunnen rekenen op een grotere groep vrijwilligers.
Bij deze nogmaals een oproep: kan je je één of meerdere momenten vrij maken en wil je bijdragen om bewoners, familie en bezoekers een gezellig  moment van ontmoeting te bezorgen, neem dan vrijblijvend contact met: inge.degreef@keyhof.be. We stemmen dan verder met elkaar af.

Uiteraard blijven we ons engagement als beheersinstantie voor de assistentiewoningen waarmaken. We faciliteren het aanbod van maaltijden via een lokale traiteur, het Lokaal Dienstencentrum ’t Pijlijser in Huldenberg of mogelijks in de toekomst via brasserie De Bemde in WZC Ter Meeren in Neerijse (opening vanaf maart/april 2023).

Het doet ons pijn dat we deze stap moeten nemen. Met de economische crisis die ook de woonzorgcentra treft, zien we echter geen andere oplossing.

We hopen jullie uiteraard te mogen blijven ontmoeten in Bistro Keyhof.

Sarah Dupont
campusdirecteur