‘Bistro Keyhof’ opent binnenkort

20 september 2021: We hadden het graag anders gezien, maar wegens onvoorziene omstandigheden moeten we de opening van bistro Keyhof noodgedwongen uitstellen. De werking van het verenigingsleven in het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen blijft ondertussen natuurlijk wel op de gewone manier verder lopen. Uiteraard staat er ook nog een feestelijke opening te wachten, hou de sociale media in de gaten om de uitnodiging niet te missen!

De opening van een gloednieuwe bistro wordt na enkele jaren van intensieve bouwwerken de kers op de taart.

Gastvrijheid staat hier sinds mensenheugenis hoog aangeschreven’, vertelt Sarah Dupont, campusdirecteur bij Keyhof. ‘Uiteraard zijn we al een open huis. Maar in de volgende jaren willen we de verbinding met de buurt nog meer versterken. De bistro geeft ons in die zin heel wat mogelijkheden. Het moet voor zowel bewoners van Keyhof als de buurt en (toevallige) passanten een springplank voor ontmoetingen worden. De deuren staan dan ook open voor iedereen. Een gezellige bistro waar je een pint kan drinken aan de toog, maar eveneens een hapje eten met vrienden. Een plek waar passerende wandelaars of fietsers even halt houden om bij te tanken, waar tentoonstellingen de muren kleuren en lokale verenigingen een zaaltje kunnen huren. Wij kijken er naar uit om al deze mensen te mogen verwelkomen.

Voor de bewoners van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen wordt de bistro een ware bron van verademing’, zegt Monique Haers, medewerker sociaal dienst en wooncoach Keyhof. ‘Zeker na de heftige Covid-periode kijken we er met z’n allen naar uit om elkaar weer écht te mogen ontmoeten. We willen mensen vooral terug dichter bij elkaar brengen en het netwerk van bewoners verruimen. Dat maakt wonen hier in Keyhof Zo Aangenaam.

    

Om de bistro op te starten en uit te baten hebben we nog helpende handen nodig’, gaat Sarah verder. ‘We weten dat veel mensen graag de handen uit de mouwen steken en zich willen inzetten voor  het welzijn van anderen. Gelukkig merken we een positieve evolutie in de maatschappij:  waar het vroeger bijna taboe was om belangeloos iets te doen voor een ander, zien we nu alsmaar meer mensen die energie putten uit vrijwilligerswerk. In de Covid-periode heeft die warmte in de samenleving ons voor een groot deel mee rechtgehouden. Wij hopen om beroep te kunnen doen op diezelfde solidariteit om van onze Bistro Keyhof een warme ontmoetingsplaats te maken. Wie van een vrij moment een zinvol moment wil maken, is hier meer dan welkom!

Interesse?

Wie meer wil weten over het aanbod bij Bistro Keyhof of zelf de handen uit de mouwen wil steken om een bijdrage te leveren aan de buurtwerking en het lokale verenigingsleven in Huldenberg, stuurt een mailtje naar: info@keyhof.be

Ook wie graag eens een informatief bezoek brengt aan de assistentiewoningen kan via deze weg een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.