Bezoekregeling vanaf 18 mei

Beste bewoner en familie,

Vanaf maandag 18 mei starten we met een bezoekregeling voor bewoners in Keyhof. Bezoek op de woningen of in de kamer van bewoners is nog geen optie, maar we werkten wel een mooi initiatief uit.

We voorzien namelijk een aparte ruimte waar het bezoek in veilige omstandigheden kan plaatsvinden met een minimumafstand van 2 meter tussen de bewoner en de bezoeker.

De basisvisie is dat de bewoner aangeeft wie er op bezoek kan komen. We bevragen dit en wie graag op bezoek wenst te komen, kan telefonisch contact opnemen met Inge (016/47 98 19) of Lieve (016/47 98 15) om een afspraak te maken. Indien zij telefonisch niet bereikbaar zijn, is een medewerker van het onthaal te bereiken op 016/47 71 75. De bezoeken kunnen doorgaan van maandag tot en met vrijdag, uitgezonderd op feestdagen. Er wordt samen gekeken welk moment wenselijk en haalbaar is.

Om alles goed en veilig te laten verlopen, geven we jullie graag de volgende afspraken mee:

  • Per week kan er 1 bezoeker van minimum 16 jaar langskomen gedurende 20 minuten. Het hoeft geen vaste bezoeker te zijn, het kan dus wekelijks iemand anders zijn.

Volgens de algemene richtlijnen is het maximum aantal wel beperkt tot 4 verschillende bezoekers.

  • Tijdens het bezoek dient de minimum afstand van 2 meter steeds gerespecteerd te worden, fysiek contact is dus niet mogelijk en er mag niets uitgewisseld of overhandigd
  • Het bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker en de bewoner gedurende 14 dagen voor het bezoekmoment geen symptomen vertoonden van COVID-19 en in de afgelopen 14 dagen niet positief getest Het is raadzaam regelmatig de lichaamstemperatuur te meten.
  • 5 minuten voor het bezoek start, bel je aan rechts naast de garagepoort.
  • Een correcte handhygiëne is verplicht. Bezoekers wassen of ontsmetten voor en na het bezoek hun handen. Alcogel zal voorzien worden.
  • Een correcte hoest- en nieshygiëne is eveneens noodzakelijk.
  • De bezoekruimte wordt na elke bezoek gedesinfecteerd.
  • Er wordt verondersteld dat elke bezoeker de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad steeds naleeft. Dit houdt onder andere in dat de bewoner die bezocht wordt één van de 4 personen is die je als bezoeker tot je “bubbel” kan toelaten.

We starten maandag met de bovenstaande afspraken. We vinden het echter belangrijk om dit op korte tijd te evalueren en bij te sturen waar nodig. Daarom hechten we veel waarde aan jullie mening. Mogen we jullie dan ook vragen om jullie ervaringen, bedenkingen en suggesties over te maken aan Inge (telefonisch of via inge.degreef@keyhof.be) of Lieve (telefonisch of via ergo@keyhof.be)? Alvast bedankt om hier samen mooie momenten van te maken!

De meeste bewoners zullen erg uitkijken naar dit bezoekmoment, voor andere bewoners kan dit mogelijk verwarrend zijn en eventueel onrust creëren. Twijfel je of bezoek een goed idee is, neem dan gerust contact op met de woonzorgcoördinator.

Aangezien het afgesloten domein toegankelijk is voor bewoners, willen we vanaf vandaag ook vragen dat jullie bij het betreden van het domein (voor zwaaimomenten en bezoekmomenten) steeds een mondmasker dragen en natuurlijk nog altijd de social distancing respecteren. Kinderen jonger dan 16 jaar en huisdieren mogen het domein nog steeds niet betreden. Er dient altijd aangebeld te worden rechts van de garagepoort vooraleer het afgesloten gedeelte van het domein kan betreden worden voor een zwaaimoment.

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont
Campusdirecteur

[ Brief bezoekregeling vanaf 18 mei ]