Aangepaste richtlijnen (28 oktober)

Beste bewoner en familie,

Naar aanleiding van de beslissingen van de Vlaamse Regering (27 oktober) en de aangepaste richtlijnen van het agentschap “Zorg en Gezondheid” (28 oktober) dienen we de bezoekregeling nogmaals aan te passen. Samengevat komt het erop neer dat elke bewoner recht heeft op twee bezoekers: 1 vast knuffelcontact en 1 vast afstandscontact i.p.v. 4.  Alle andere afspraken blijven momenteel dezelfde.

  1. Aantal bezoekers
  • 1 vast knuffelcontact

Elke bewoner kan voor de komende maand slechts 1 nauw contact hebben, dit is een zogenaamd knuffelcontact. Dit dient steeds dezelfde persoon te zijn.

Hierbij dient geen mondmasker gedragen te worden en de social distancing dient niet bewaard te worden.  We raden wel aan je mondmasker aan te houden wanneer je elkaar bijvoorbeeld knuffelt, maar rekenen hierbij vooral op jullie verantwoordelijkheidsgevoel.

  • 1 vast afstandscontact

Elke bewoner mag bijkomend nog 1 vaste afstandscontact hebben voor de volgende 2 weken. Na 2 weken kan deze personen wisselen. Bij dit bezoek, dat ook op de kamer kan plaatsvinden, dient zowel de bewoner als de bezoeker een zuiver chirurgisch mondmasker te dragen en dient de social distancing zoveel als mogelijk gerespecteerd te worden. De mondmaskers dienen ook tijdens vb. een wandeling in de buitenlucht gedragen te worden.

We vragen om samen met de bewoner te bekijken wie het nauw contact is en wie het andere vast afstandscontact. Graag beide namen ten laatste op vrijdag 30 oktober doorgeven aan Inge (inge.degreef@keyhof.be of 016/47.98.19). Op basis van deze namen en de reservaties in Keyplanner zal bezoek de komende periode mogelijk zijn.

We vinden het heel belangrijk te weten wat jullie ervaringen, bedenkingen en suggesties zijn. Maak deze gerust over aan Inge of Lieve.

Durf elkaar en ook ons steeds aanspreken op het correct toepassen van de maatregelen. Alvast bedankt om hier samen mooie momenten van te maken!

Vriendelijke groet,
Het outbreakteam