Aangepaste bezoekregeling

Bij de hertesting gisteren werden 4 bewoners en 22 collega’s getest. We zijn heel blij te kunnen meedelen dat iedereen negatief testte!

Enkel de bewoner op woning 3, die op woensdag 11 augustus positief testte op COVID-19, verblijft nog in druppel-contact-isolatie. Als alles goed verloopt, kan dit met akkoord van dokter De Vos op maandag 23 augustus stopgezet worden.

Vanaf nu kunnen we de interne werking en de bezoekregeling terug versoepelen. We stimuleren dat bezoek zoveel als mogelijk buiten plaatsvindt. Blijf ook steeds een goede handhygiëne toepassen en binnenruimtes doorgedreven verluchten. Dank!

Aangepaste bezoekregeling

Nauwe contacten (= knuffelcontacten: zonder mondmasker, zonder afstand)

 • Elke bewoner kan het aantal nauwe contacten ontvangen dat gezinnen mogen ontvangen volgens de interfederale bepalingen.
 • Op de kamer of buiten op het domein.
 • Op de kamer maximum 2 bezoekers tegelijkertijd (inclusief kinderen).
 • Bij het betreden van en verplaatsingen binnen Keyhof dienen bezoekers uiteraard een chirurgisch mondmasker te dragen. De knuffelcontacten kunnen hun mondmasker afzetten in de kamer van de bewoner.

Sociale contacten (= met afstand en chirurgisch mondmasker)

Buiten de knuffelcontacten is er ook dagelijks afstandsbezoek mogelijk.

 • Op de kamer of buiten op het domein.
 • Op de kamer maximum 2 bezoekers tegelijkertijd (inclusief kinderen).
 • De bezoeker houdt gedurende het hele bezoek het chirurgisch mondmasker aan en respecteert de sociale distance.

Bezoek voor de bewoner met COVID-19

 • Bezoek voor deze bewoner dient steeds vooraf telefonisch contact op te nemen met de medewerker op de woning zodat jullie dit bezoek met hen kunnen plannen.
 • Bij de bewoner met COVID-19 dient het volledige persoonlijk beschermingsmateriaal gedragen te worden (FFP2-masker, beschermshort, face-shield, handschoenen) door de bezoeker. Wij voorzien deze materialen.

Bezoek in de leefruimte

 • Bezoek mag terug in de leefruimte van de woning, wel met chirurgisch mondmasker en in totaal kunnen er maximum 4 bezoekers tegelijk in de leefruimte aanwezig zijn. We zetten op deze manier meer in op sociale contacten en het wonen en leven.
 • We vragen om hier zoveel als mogelijk de basisrichtlijnen te volgen (afstand houden, handhygiëne,…).
 • Er dient overvloedig verlucht te worden indien de buitentemperatuur dit toelaat.
 • Er zal een CO2-meter aanwezig zijn, hou deze goed in de gaten. Van zodra de waarden boven 900 ppm komen (lichtje kleurt oranje), dient bezoek de leefruimte te verlaten.

Algemene bezoekafspraken

 • Er kunnen dus meerdere bezoekers per dag langskomen, maar maximum per 2 op de kamer, inclusief kinderen.
 • Bezoek dient niet aan te bellen en kan zelfstandig Keyhof betreden via de garagedeur.
 • Nadat in de garage de handen grondig gewassen en ontsmet zijn, kan men zelfstandig naar de kamer van de bewoner gaan. Zoals steeds vragen we via de garage te gaan, ook om Keyhof terug te verlaten.
 • Er zijn geen bezoekuren. We vragen wel om rekening te houden met het ritme van de bewoner, de zorg- en maaltijdmomenten.
 • Correcte handhygiëne, correcte hoest- en nieshygiëne is noodzakelijk.
 • Verluchten tijdens het bezoek is en blijft belangrijk.
 • Het bezoek kan enkel plaatsvinden als de bezoeker en de bewoner gedurende 14 dagen voor het bezoekmoment geen symptomen vertoonden van COVID-19, geen hoog-risico contact hebben gehad en in de afgelopen 14 dagen niet positief getest Bijkomend is dit ook niet toegestaan voor niet-volledig gevaccineerde bezoekers zonder recente PCR-test die uit een rode of hoog-risico zone zijn teruggekeerd.

Keyhof verlaten

Bewoners kunnen Keyhof terug verlaten. Zij dienen zich net zoals iedereen aan de nationale richtlijnen te houden.

Cafetaria

Momenteel is de cafetaria nog niet toegankelijk voor bezoekers.

Uiteraard is het heel fijn zijn als de nauwe contacten zelf een hapje en een drankje meebrengen om hier samen met de bewoner op de kamer of buiten op het terras van te genieten.

Iedereen is meer dan welkom op de buitenterrassen zodat iedereen van de buitenlucht kan profiteren. Voor de cafetaria is een zone gereserveerd enkel toegankelijk voor bewoners.  Op donderdagnamiddag zorgen vrijwilligers voor bediening op de terrassen, ook voor bezoekers.

Versoepelingen interne werking in Keyhof

1 bubbel

Alle bewoners vormen binnen Keyhof terug 1 bubbel en dienen binnen Keyhof geen mondmasker meer te dragen. Ook de bewoners van de assistentiewoningen behoren tot deze bubbel.

Activiteiten, kapsalon, pedicure

 • De gemeenschappelijke activiteiten en gebedsdiensten worden maandag 23 augustus terug opgestart.
 • De werking van het kapsalon en de pedicure wordt terug opgenomen zoals voorheen. Dit ten laatste vanaf maandag 23 augustus.

Algemene aandachtspunten voor heel Keyhof

 • Uiteraard blijft voorzichtigheid geboden en is het belangrijk om de richtlijnen rond mondmaskers, handhygiëne, social distance, verluchten… goed te blijven opvolgen!
 • Het Outbreak-supportteam van Zorg en Gezondheid legt sterk de nadruk op het belang van handhygiëne en het gebruik van alcogel in de strijd tegen Corona. Handen wassen met water en zeep is niet voldoende. Alcogel doodt het virus. Desinfecteer de handen dus bijkomend heel vaak met alcogel.

 

We hechten veel waarde aan ieders mening. Mogen we jullie dan ook vragen om jullie ervaringen, bedenkingen en suggesties over te maken aan Inge (016/479819 of via inge.degreef@keyhof.be) of Lieve (016/479815 of via ergo@keyhof.be)?

Voor de meeste bewoners en bezoekers zijn deze afspraken comfortabel, voor anderen kan dit mogelijk onwennig aanvoelen. Het staat iedereen vrij om strikter om te gaan met de maatregelen en bijvoorbeeld toch steeds een mondmasker te dragen als knuffelcontact. Twijfel je, heb je vragen of bezorgdheden, neem dan gerust contact op.

We vertrouwen erop dat iedere bezoeker zijn of haar verantwoordelijkheid neemt om van deze momenten veilige en gezellige momenten te maken waar iedereen van kan genieten! Samen zal ons dit zeker lukken!

Uiteraard blijven we alles nauwgezet opvolgen. Wanneer er zich wijzigingen voordoen in de situatie, houden we jullie hiervan op de hoogte.

 

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont,
Campusdirecteur