Laatste update

Beste familie en bewoner,

 

Op dit ogenblik is de verspreiding van het coronavirus in Keyhof onder controle.

 

Isolatiemaatregelen

Er lopen momenteel enkel isolatiemaatregelen voor nieuwe bewoners in afwachting van een 2de test op dag 7.

 

Testing

Er werden testen uitgevoerd de afgelopen week, deze waren allemaal negatief.

 

Vaccinaties en versoepelingen

Op donderdag 11 en zaterdag 13 februari krijgen alle bewoners, medewerkers, vrijwilligers, jobstudenten en stagiaires die dit wensen een 2de dosis van het BioNtech Pfizer-vaccin.
We vragen iedereen om de huidige richtlijnen nog te blijven volgen. De vaccins hebben een optimale werking 7 tot 14 dagen na de tweede dosis. We rekenen op ieders solidariteit en verantwoordelijkheid om de omgeving veilig te houden.

 

Sneltesten en bezoek

De overheid stelt sneltesten ter beschikking om bezoekers op “regelmatige wijze” te testen op Corona. Dit is hoofdzakelijk gemotiveerd omdat een aantal woonzorgcentra in volledige lockdown zijn gegaan in aanloop naar een tweede vaccinatiemoment.

Het outbreakteam van Keyhof kiest ervoor om geen sneltesten in te zetten voor bezoek.

Deze sneltesten zijn niet accuraat en detecteren enkel mensen met een hoge virale lading.

Een negatieve test geeft dus geen zekerheid dat je geen COVID-19 hebt. Bijkomend kan dit een vals gevoel van veiligheid creëren. Tot slot zou het afnemen van deze sneltesten niet leiden tot een wijziging in onze huidige bezoekregeling.

Wel verwachten wij dat u niet op bezoek komt als u één van de volgende symptomen heeft die op COVID-19 kunnen wijzen: koorts, hoesten, neusloop, smaak- en/of geurverlies, pijn in de borst, misselijkheid, diarree,… en dat u uw huisarts raadpleegt. Uiteraard kan u ook niet op bezoek komen als u asymptomatisch positief getest werd, als u een hoog-risicocontact gehad heeft of als u terugkeerde uit een rode zone.

Mocht u nog vragen of bezorgdheden hebben, aarzel dan zeker niet om deze te stellen. Met vragen rond de bezoekregeling kan u terecht bij Lieve (016/479815 of via ergo@keyhof.be).

 

Vriendelijke groet,

Sarah Dupont

Campusdirecteur